Ilkka Kaikuvuo mukaan Scene Artsiin

Kaikuvuo on sijoittanut Scene Artsiin ja liittynyt osaksi yrityksen johtoryhmää. Hän on yksi Frameryn ja Surveypalin perustajista, haluttu hallitusammattilainen ja yritysten kehittäjä.

Ilkka Kaikuvuo

Kaikuvuolla on monipuolinen urapolku. Hänen juurensa ovat IT-alalla, mutta vuosien varrella mukaan on tarttunut laaja-alainen kokemus useilta eri toimialoilta. Kaikuvuo on opiskellut ohjelmistotuotantoa ja hypermediaa Tampereen teknillisellä yliopistolla. Opintojen jälkeen hän on toiminut tutkijana ja luennoijana, mistä tie vei yritysten johto- ja tuotekehitystehtäviin, kuten verkkokaupan pariin Itellalle ja Vilkkaan hallitukseen.

Kaikuvuo on rakentanut omaisuutensa ja uransa teknologiasektorin startup-yrityksissä. Vuonna 2007 hän oli perustamassa Surveypal-nimistä yritystä, joka keskittyi palautteenhallintaan. Kaikuvuo osallistui aktiivisesti yrityksen alkuvaiheiden kiihkeään kehitykseen ja Yhdysvaltain markkinoiden avaamiseen. Lisäksi hän on yksi perustajista toimistojen puhelinkoppeja valmistavassa Frameryssa, jonka enemmistöosuus myytiin Vaaka Partnersille vuonna 2018.

Kaikuvuon meriittilistalla komeilee myös vuoden 2021 nuoren hallitustekijän titteli. Sen hänelle myönsi Future Board, joka luo ja jakaa tulevaisuuden hallitusosaamista. Kaikuvuo on tällä hetkellä tamperelaisen IT-konsulttitalo Varaani Worksin toimitusjohtaja ja toimii puheenjohtajana useiden kasvuyritysten hallituksissa. Kaikuvuo on tunnustettu ja arvostettu yritysten kehittäjä. Hän auttaa varmistamaan työrauhan johtoryhmille ja tukee yrityksiä niiden kasvuprosesseissa.

– Scene Artsissa kiinnostaa tekemisen meininki ja erinomainen laatu yhdistettynä megatrendiin eli hybriditapahtumiin. Koronan jälkeen ihmisillä on tarve tavata jälleen, mutta osa pysyy varmasti etänä. Ihmiset kuluttavat enemmän digitaalisia sisältöjä ja haluavat palata tapahtumiin myös myöhemmin – pelkkä muistijälki ei riitä. Scene Artsilla on erinomainen tarjonta, riittävä ketteryys ja mahdollisuus menestyä nuorena ja nälkäisenä yrityksenä hyvin, toteaa Kaikuvuo.

– Ilkan innostus yritystämme kohtaan luo vahvan tuntemuksen siitä, että olemme tehneet asioita oikein. Ilkka tuo mukanaan pääomaa kasvuun, laajan verkoston ja maailmanluokan yrittäjäosaamista, mikä lisää merkittävästi Scene Artsin uskottavuutta. Alkuvuodesta tiimiin liittyi osakkaaksi digitaalisen markkinoinnin ja median alalla menestynyt Arto Remes ja nyt Ilkka. Se, että asiat ovat kehittyneet näin, saa aikaan allekirjoittaneessa syvää kiitollisuutta. Yrityksestä on kuoriutumassa valtakunnallinen tapahtumatekniikan monitoimitalo, jolta löytyy myös tarvittavaa teknologiaosaamista. Tulevaisuus vaikuttaa valoisalta ja vahvasti hybridiltä, kertoo Scene Artsin perustajaosakas ja toimitusjohtaja Joonatan Niemi.