AV-tekninen puhujakoulutus

Puhujille, kouluttajille ja esiintyjille kaivataan AV-tekniikkaan keskittyvää puhujakoulutusta. Yleisimmät haasteet liittyvät mikrofonien käyttöön, presentaatioiden toimivuuteen sekä etäosallistujia sisältävien tapahtumien suunnitteluun.

Puhujille, kouluttajille ja esiintyjille kaivataan AV-tekniikkaan keskittyvää puhujakoulutusta. Esimerkiksi uuden hankkeen alkaessa tulee helposti vastaan tilanne, jossa hankkeen vastuuhenkilöt päätyvät esiintymään tai kouluttamaan suurtakin yleisöä. Uudessa tilanteessa ei olekaan kyse pelkästään ammattitaidosta käsiteltävään aiheeseen, sillä yhtäkkiä vaaditaankin aivan uudenlaisia esiintymistaitoja. Jännittävääkin tilannetta helpottaa presentointiin liittyvän tekniikan hallitseminen. Se voi olla jopa välttämättömyys viestinnän onnistumisessa.

Yleisimmät haasteet

Yleisimmät haasteet liittyvät mikrofonien käyttöön, presentaatioiden toimivuuteen sekä etäosallistujia sisältävien tapahtumien suunnitteluun.

Mikrofonit

Mikrofonien käyttöön liittyy yllättävän monta pientä, mutta niin kovin merkityksellistä asiaa, jotka sen käyttäjän tulisi tietää. Mikäli esimerkiksi langatonta kapulamikkiä viedään liian kauas suusta, mikin herkkyyttä joudutaan nostamaan ja muun tarpeettoman häiriöäänen osuus äänentoistossa lisääntyy.

Presentaatiomateriaalit

Presentaatiomateriaalien ehdottomasti suurin haaste on näkyvyyden virhearviointi. Sisältö on yksinkertaisesti liian pientä ja yleisön huomio kiinnittyy huonoon luettavuuteen. Lisäksi ei välttämättä ole otettu huomioon, että työkoneen näytöllä suunnitellut värit eivät välttämättä toistu valkokankaalla erityisen hyvin ja riittävän kontrastikkaasti.

Ulkoiset tekniikkapalvelut

Kokemus on osoittanut, että etäosallistujia sisältävään tapahtumaan ulkoisia tekniikkapalveluita tilatessa ostaja ei välttämättä aivan tiedä mitä tulisi pyytää tai odottaa. Lisäksi on haastavaa arvioida mistä asioista voi karsia ja mitkä asiat ovat onnistumisen kannalta kriittisiä.

Mitä hyötyjä AV-tekninen puhujakoulutus antaa?

  1. Itseluottamus on avain onnistumiseen. Kun tiedät miten mikrofonia todella kuuluu pidellä ja tiedät oman presentaatiosi olevan vaikuttava, voit keskittyä asiaan ja tunnet kuuluvasi lavalle.
  2. Rahan säästäminen on helpompaa kun tiedät mitä olet tilaamassa ja osaat pyytää oikeanlaista etätapahtumatoteutusta. Saat todennäköisesti selkeämmän tarjouksen ja hintavaikutus voi olla kannaltasi varsin positiivinen.
  3. Erottuminen massasta ei ole kovinkaan vaikeaa, sillä em. haasteet ovat varsin yleisiä. Muutaman tärkeän niksin haltuunottaminen voi nostaa organisaationne vaikuttavuutta merkittävästi.
  4. Henkilöstön tyytyväisyys lisääntyy, mikäli työnantaja tarjoaa hyödyllistä koulutusta ihmisten edessä esiintyville ja tapahtumia järjestäville työntekijöilleen. Se on oiva tapa osoittaa, että organisaatio haluaa tukea ammattilaisia työssään kohti yhä erinomaisempia suorituksia.
  5. Yksinkertaisesti paremmat tapahtumat vaikuttavat osallistujiin, järjestäjiin, yhteistyökumppaneihin ja muihin sidosryhmiin positiivisesti jättäen sinusta ja organisaatiostasi ammattimaisen mielikuvan.

Taklaa nyt tekniset haasteet koulutuksella

Scene Arts on lanseeraamassa edellämainittuihin haasteisiin vastaavan esiintyjä- ja puhujakoulutuksen. Etsimme yrityksiä ja organisaatioita pilotoimaan koulutuskokonaisuutta alennettuun hintaan. Mikäli kiinnostuit, otathan yhteyttä!

Tiedustele mahdollisuutta osallistua koulutuksen pilotointiin – ota yhteyttä!